Per whatsapp bereikbaar op 0636013680
Lage gramsprijzen bij ons heb je al goud vanaf €38 per gram!
Verzekerd verzonden met gespecialiseerd waardetransporteur.
Gebruik KLARNA en ontvang je sieraad binnen 1 werkdag. Betalen doe je achteraf in delen.
Over ons

Over ons

De Goud Winkel:familiebedrijf in hart en nieren

Sommige van jullie komen er pas net achter dat wij bestaan…Maar ons bedrijf bestaat al meer dan 22 jaar! In dit blog zullen wij uitleggen wie wij zijn en hoe ons bedrijf is ontstaan. Want 1 ding is zeker: goud zit in onze genen!

Familie

De Goud Winkel is een echt familiebedrijf. Iedereen die werkzaam is binnen het bedrijf, zit ook tijdens Kerst met elkaar opgescheept. 22 jaar geleden is het bedrijf begonnen als Pandhuis Hooidrift (wat nog steeds bestaat trouwens). Bij het Pandhuis kunnen mensen terecht die een kortlopende geldlening nodig hebben, met goud als onderpand. Vanaf dag 1 zijn moeder Corrie, vader Ben en dochter Karin verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het bedrijf. Met succes zo is gebleken! Omdat je in deze business elkaar altijd voor 100% moet kunnen vertrouwen, kom je er bij ons niet in als je een andere achternaam draagt ☺!

Meer informatie over alles wat met goud te maken heeft en nog veel meer?

 

Weg met die typemachine!

Na 10 jaar kregen Ben Sr, Karin & Corrie het toch wel een beetje te druk en was het tijd voor een extra werknemer; broer Ben maakte dan ook snel zijn intrede. Ben had tijdens zijn studietijd een hoop bagage vergaard en wilde dit graag in de praktijk gaan brengen. Met hem kwamen er ook een hoop nieuwe ideeën, theorieën en vooral een moderne kijk op de zaak. Zo moest die eeuwen oude typemachine nu toch echt een keer vervangen worden door een nieuw computer systeem. Na lang morren en klagen zijn ook Corrie & Karin het nut van de moderne wereld in gaan zien. 

Nog zo’n snotneus erbij

De entree van Ben en het blijvende enthousiasme van Karin & Corrie zorgde ervoor dat het bedrijf bleef groeien. Toen schoolverlater en tevens laatste zoon Bas beschikbaar was op de arbeidsmarkt, sloeg het bedrijf snel toe. Zo kwam een lang gekoesterde droom van moeder Corrie en vader Ben SR uit; alle kinderen kregen een plekje in het familiebedrijf. Maar Bas moest nog wel zijn sporen verdienen want hij kwam natuurlijk wel in een gespreid bedje terecht. Zijn specialisme marketing kon het bedrijf goed gebruiken en er kwamen veel leuke ideeën op tafel. Zo kwam tijdens één van de vele brainstorm sessies (lees heel veel gelul, weinig daadwerkelijke acties) ook het idee van De Goud Winkel op tafel. Niet iedereen was even enthousiast… Broer Ben geloofde er echt in en overtuigde zijn collega’s. Na 3 maanden flink klussen konden wij in december 2015 de opening van De Goud Winkel groots vieren met familie, vrienden, klanten & champagne.

In het begin dachten wij allemaal: wie koopt er nou goud online!? De website die wij hadden was daar totaal niet op gebouwd. Het doel van de site was om mensen naar onze winkel te ‘lokken’. Eenmaal in de winkel kon het goud eventueel aangeschaft worden. Na een aantal maanden kwamen de eerste vragen per mail en telefoon: “Doen jullie ook online bestellen en verzenden?”. Intern kwam al snel de vraag of wij hier iets mee moesten doen. Toen na 6 maanden bijna wekelijks een soortgelijke vraag binnen kwam, zijn we toch maar een iets andere website gaan bouwen…

Webshop

Omdat wij het liefst alles zelf doen, duren sommige dingen iets langer dan gepland. Zo ook onze webshop. Ons plan was om deze pas te lanceren als we er allemaal tevreden over waren. In januari 2017 was het zover: de lancering van degoudwinkel.com! Als 1 van de eerste juweliers was het mogelijk om online via iDeal goud te kopen. Een webshop is meer dan alleen even een fotootje toevoegen, daar zijn wij wel achter gekomen. Maar de leuke reacties van onze klanten motiveerden ons om door te zetten. Door onze website zijn wij erachter gekomen dat Surinaams goud in veel delen van het land helemaal niet verkrijgbaar is. Eén van onze doelen is dan ook om het geliefde Surinaamse Goud beschikbaar te maken voor iedereen; waar je ook woont!

Contact

Wij zijn gevestigd in het pand van Pandhuis Hooidrift en De Goud Winkel. Je vindt onze winkel aan de Hooidrift 142 in Rotterdam in de wijk ‘het Nieuwe Westen’. Gelegen tussen de Aelbrechtskade en de Mathenesserlaan, hoek Ruwaardstraat.

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze winkel. Hou er rekening mee dat wij je, in verband met jouw en onze veiligheid, kunnen vragen naar een geldig legitimatiebewijs. Indien gewenst is er bij ons de mogelijkheid om per pin een betaling te voldoen. 

 
  
 
De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Start een winkel reviews
Sorry dat we je even storen in je zoektocht naar mooie gouden sieraden, maar ook wij moeten ons helaas aan de wet houden en vragen je daarom even om ons cookiebeleid te accepteren :) Manage cookies