0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Over ons

Over ons

De Goud Winkel: familiebedrijf in hart en nieren

Sommige van jullie komen er pas net achter dat wij bestaan…Maar ons bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar! In dit blog zullen wij uitleggen wie wij zijn en hoe ons bedrijf is ontstaan. Want 1 ding is zeker: goud zit in onze genen!

Familie

De Goud Winkel is van oorsprong een echt familiebedrijf. 3 van de 6 medewerkers zitten ook tijdens Kerst met elkaar opgescheept. 25 jaar geleden is het bedrijf begonnen als Pandhuis Hooidrift (wat nog steeds bestaat trouwens). Bij het Pandhuis kunnen mensen terecht die een kortlopende geldlening nodig hebben, met goud als onderpand. Vanaf dag 1 zijn moeder Corrie, vader Ben en dochter Karin verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het bedrijf. Met succes zo is gebleken! Vertrouwen is natuurlijk erg belangrijk in onze business. Vandaar dat we 20 jaar enkel met familie werkten. Maar helaas... Wij konden er niet meer onderuit. In 2018 hebben wij onze eerste 'vreemde vogel' aan moeten nemen. 

Meer informatie over alles wat met goud te maken heeft en nog veel meer? LEES HIER ONZE BLOGS!

Weg met die typemachine!

Na 10 jaar kregen Ben Sr, Karin & Corrie het toch wel een beetje te druk en was het tijd voor een extra werknemer; broer Ben maakte dan ook snel zijn intrede. Ben had tijdens zijn studietijd een hoop bagage vergaard en wilde dit graag in de praktijk gaan brengen. Met hem kwamen er ook een hoop nieuwe ideeën, theorieën en vooral een moderne kijk op de zaak. Zo moest die eeuwen oude typemachine nu toch echt een keer vervangen worden door een nieuw computer systeem. Na lang morren en klagen zijn ook Corrie & Karin het nut van de moderne wereld in gaan zien. 

Nog zo’n snotneus erbij

De entree van Ben en het blijvende enthousiasme van Karin & Corrie zorgde ervoor dat het bedrijf bleef groeien. Toen schoolverlater en tevens laatste zoon Bas beschikbaar was op de arbeidsmarkt, sloeg het bedrijf snel toe. Zo kwam een lang gekoesterde droom van moeder Corrie en vader Ben SR uit; alle kinderen kregen een plekje in het familiebedrijf. Maar Bas moest nog wel zijn sporen verdienen want hij kwam natuurlijk wel in een gespreid bedje terecht. Zijn specialisme marketing kon het bedrijf goed gebruiken en er kwamen veel leuke ideeën op tafel. Zo kwam tijdens één van de vele brainstorm sessies (lees heel veel gelul, weinig daadwerkelijke acties) ook het idee van De Goud Winkel op tafel. Niet iedereen was even enthousiast… Broer Ben geloofde er echt in en overtuigde zijn collega’s. Na 3 maanden flink klussen konden wij in december 2015 de opening van De Goud Winkel groots vieren met familie, vrienden, klanten & champagne.

In het begin dachten wij allemaal: wie koopt er nou goud online!? De website die wij hadden was daar totaal niet op gebouwd. Het doel van de site was om mensen naar onze winkel te ‘lokken’. Eenmaal in de winkel kon het goud eventueel aangeschaft worden. Na een aantal maanden kwamen de eerste vragen per mail en telefoon: “Doen jullie ook online bestellen en verzenden?”. Intern kwam al snel de vraag of wij hier iets mee moesten doen. Toen na 6 maanden bijna wekelijks een soortgelijke vraag binnen kwam, zijn we toch maar een iets andere website gaan bouwen…

Webshop

Omdat wij het liefst alles zelf doen, duren sommige dingen iets langer dan gepland. Zo ook onze webshop. Ons plan was om deze pas te lanceren als we er allemaal tevreden over waren. In januari 2017 was het zover: de lancering van degoudwinkel.com! Als 1 van de eerste juweliers was het mogelijk om online via iDeal goud te kopen. Een webshop is meer dan alleen even een fotootje toevoegen, daar zijn wij wel achter gekomen. Maar de leuke reacties van onze klanten motiveerden ons om door te zetten. Door onze website zijn wij erachter gekomen dat Surinaams goud in veel delen van het land helemaal niet verkrijgbaar is. Eén van onze doelen is dan ook om het geliefde Surinaamse Goud beschikbaar te maken voor iedereen; waar je ook woont! Na 2 jaar waren wij toe aan alweer onze volgende website; degoudwinkel.nl. Wij merken dat onze oude webshop net niet genoeg functies had en dus is onze duizendpoot/designer/it specialist Ben aan het werk gegaan. Met succes! Op dit moment zit je op onze nieuwste webshop met alle functies om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Vreemde vogels

In 2018 merkten wij dat wij de groei met ze drieën niet meer aan konden. We moesten er echt aan geloven; een 'vreemde' in ons bedrijf. Helaas waren de familieleden op en hebben wij een vacature openbaar gemaakt. En zo voerden wij voor het eerst een echt sollicitatiegesprek... even wennen natuurlijk maar de nieuwe medewerker bleek een schot in de roos. Al snel had zij haar draai gevonden en kon zij haar bijdrage leveren aan ons bedrijf. In 2020 vonden we het tijd voor de volgende stap; een eigen goudsmid. Al snel vonden wij een ambitieuze afgestudeerde goudsmid die stond te popelen om bij ons aan de slag te gaan. Onze goudsmid is verantwoordelijk voor alle reparaties, maar is ook bezig met een geheel eigen sieraden lijn. In 2020 was het ook tijd voor een extra sales medewerker. En zo gingen wij in 2 jaar tijd van 3 naar 6 medewerkers! Voor ons een spannende maar noodzakelijke stap om door te kunnen groeien. Maar dat was nog niet alles; medio 2024 werken er maar liefst 8 medewerkers binnen ons familie bedrijf om de klanten te blijven voorzien van de service die wij nastreven.

Benieuwd wat wij allemaal in ons assortiment hebben? Klik HIER voor een overzicht.

Contact

Wij zijn gevestigd in het pand van Pandhuis Hooidrift en De Goud Winkel. Je vindt onze winkel aan de Hooidrift 142 in Rotterdam in de wijk ‘het Nieuwe Westen’. Gelegen tussen de Aelbrechtskade en de Mathenesserlaan, hoek Ruwaardstraat.

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze winkel. Hou er rekening mee dat wij je, in verband met jouw en onze veiligheid, kunnen vragen naar een geldig legitimatiebewijs. Indien gewenst is er bij ons de mogelijkheid om per pin een betaling te voldoen. 

Renovatie

In 2022 hebben wij de shop volledig verbouwd en gerenoveerd. Ben je benieuwd hoe het is geworden? De aannemer heeft er een leuk stukje over gemaakt op hun website inclusief professionele foto's. Klik hier om het artikel te lezen. Hieronder kan je zien wat de transformatie van onze winkel is geweest in de afgelopen jaren. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »