0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Stel zelf jouw unieke Ala Kondre sieraad samen!

Stel zelf jouw unieke Ala Kondre sieraad samen!

Het is nu mogelijk om samen met onze Ala Kondre expert zelf een sieraad samen te stellen. Lees alles hierover op deze pagina.

Ben jij op zoek naar een Ala Kondre ketting?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als 1 van de weinige juweliers hebben wij een goudsmid die gespecialiseerd is in het creëren van unieke Ala Kondre sieraden. Dit kan de traditionele Ala Kondre ketting zijn, maar natuurlijk ook Armbanden, Oorbellen en ringen. 

Waar staat Ala Kondre voor?

Letterlijk betekent Ala Kondre "alle landen", maar wordt vaak gebruikt om de vele winti's te benoemen. Een winti is eigenlijk een traditionele Afro-Surinaamse religie. In Suriname zijn er veel verschillende geloven. De componenten van een ala kondre vertegenwoordigen dus de winti's. De winti's dienen ter bescherming voor de mensen, en dus kun je de Ala Kondre ketting als een soort van 'bescherm-ketting' zien. 

Wat zit er traditioneel in een Ala Kondre sieraad?

Een aantal componenten zie je vaak terugkomen in de ala kondre sieraden. Hieronder sommen we er aantal op en bespreken we kort de betekenis ervan.

  • Mattenklopper: de mattenklopper symboliseert een diepe verbinding met God en wordt vaak geschonken door iemand die om je geeft, als teken van vriendschap of liefde. Het wordt ook gezien als een beschermend amulet dat negatieve invloeden van je pad houdt.
  • Piet piet: de piet piet staat voor verbinding met Suriname. Je kan het zien als een stukje grond/aarde van Suriname die je dan bij je draagt. 
  • Anker:Het anker vertegenwoordigt hoop, stabiliteit, toewijding, en veiligheid, en staat symbool voor standvastigheid en bescherming in het leven.
  • Afoe sensi: Afoe sensi, bekend van schilderijen met de tekst "Mi na afoe sensi, no wan sma kan broko mi", staat voor onbreekbaarheid en vastberadenheid, als het kleinste betaalmiddel in Suriname dat niet kon worden ingewisseld voor kleiner muntgeld.
  • Ala kondre kraal: de ala kondre kraal is een symbool voor alle winti's, met de vereiste dat het met de hand beschilderd moet zijn.
  • Zwarte kraal: zwarte kralen worden vaak gebruikt als bescherming tegen het boze oog, vooral door kinderen die als gevoeliger hiervoor worden beschouwd.
  • Rode kraal: rode kralen worden gedragen ter ere van de ingi's (Indianen), de oorspronkelijke bewoners van Suriname, terwijl blauwe kralen vaak geassocieerd worden met de ampuku-winti of busi ingi-winti.
  • Witte kraal: witte kralen worden traditioneel gedragen voor de kromanti-winti, terwijl de kromanti kraal, ook wel kromanti fre genoemd, wordt gekenmerkt door zwart-witte strepen en specifiek wordt gedragen voor de kromanti-winti.

Kan ik zelf een Ala Kondre samenstellen?

Jazeker! Het leuke van de ala kondre sieraden bij ons is dat jij het sieraad ZELF samen kan stellen. Wij hebben de componenten en de schakels op voorraad dus het is helemaal aan jou hoe jouw unieke sieraad er uit komt te zien. Uiteraard hebben wij wel wat voorbeelden van eerder gemaakte Ala Kondre sieraden. Die zie je hieronder. Maar het leukste is het natuurlijk als je zelf het sieraad ontwerpt. Door de ervaring van eerdere projecten kunnen wij uiteraard wel advies geven. Onder aan de streep moet jouw Ala Kondre project wel haalbaar zijn. In samenspraak met onze Ala Kondre expert is er veel mogelijk.

ala kondre ketting  Ala kondre ketting 

Ik wil een sieraad laten maken! Hoe werkt dat?

Het creëren van jouw ala kondre sieraad kan op 2 manieren: in de winkel & online. Mocht het mogelijk zijn om een bezoekje te brengen aan onze winkel (in Rotterdam) dan kunnen we terplekke een plan maken. Ook kunnen we dan de verschillende componenten en schakels in het echt laten zien. Tijdens het bezoek kunnen we samen een plan maken en hoor je direct wat de prijs zou zijn voor jouw project. Mocht het niet mogelijk zijn om de winkel te bezoeken, dan is het ook mogelijk om alles online te regelen. Onze klantenservice via Whatsapp (06-36013680) zit dagelijks tot 17:30 voor jullie klaar. Samen met onze service medewerker kunnen we alles doen wat er ook in de winkel gebeurt. Dit kan ook per mail, Facebook, Instagram of TikTok

ala kondre armband  ala kondre ketting

Waar wacht je nog op :)?

Het lijkt ons leuk om een uniek sieraad voor jou te creëren. Het enthousiasme van onze klanten als de sieraden af zijn werkt voor ons als doping. Het zorgt ervoor dat wij nog meer unieke, originele sieraden willen ontwikkelen. En weest niet bang; geen enkel idee is gek, raar of dom. Het is JOUW idee en het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt bij de samenstelling van het sieraad.

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »