0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Goudprijs op tilt!?

Bas Tuinenburg - 16 / Nov / 2020

Goudprijs op tilt!?

De goudprijs is op dit moment op het hoogste punt OOIT! Maar waarom eigenlijk? Is dat echt alleen door corona? Lees er alles over in dit blog.

Waarom is de goudkoers op hol geslagen!?

Coronacrisis

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de koers flink gestegen is; dat is een feit. De reden hiervoor is simpel. De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid bij iedereen. Ook de mensen die investeren in bijvoorbeeld aandelen leven in een onzekere tijd. Grote bedrijven maken slechte cijfers bekend wat ertoe leidt dat beleggers willen investeren in ‘zekerheidjes’. Ze verkopen hun aandelen en gaan op zoek naar betere beleggingen. En laat goud nou 1 van de veiligste beleggingen zijn die er is? Dus…. Iedereen wil goud, de vraag naar goud stijgt en de goudprijs stijgt! De coronacrisis zorgt dus zeker voor een fikse stijging. Maar dat is niet de enige factor die invloed heeft op de prijs.

Lage rentestand

 

Een andere reden voor de extreme stijging van de goudprijs is de lage rentestand. Vroeger (gouwe ouwe tijd) kreeg je rente op je spaargeld van de bank. Tegenwoordig betaal je om te sparen! Het is dus niet meer zo interessant om je geld op de bank te laten staan. Mensen zoeken dus een manier om met hun spaarcentjes iets te verdienen. Ze willen beleggen maar het is zo’n onzekere tijd nu met al die gekkigheden in de wereld… De VS maakt ruzie met China, de Dollarprijs daalt al tijden en ook de grote beleggingsfondsen tonen negatieve cijfers. Wat nu? Mensen willen graag investeren in iets met een beetje zekerheid. Al snel komen mensen uit op… daar is hij weer GOUD! Investeren in goud is op dit moment super populair wat zorgt voor veel vraag. Veel vraag leidt weer tot…. Ja, je kan het inmiddels zelf wel invullen; stijging van de koers.

Sinds 2016 geen nieuwe goudreserves gevonden

Goud is en blijft een schaarse grondstof. Afgelopen 4 jaar zijn er geen nieuwe goudreserves gevonden. Dit betekent dat het aanbod al 4 jaar vrijwel hetzelfde gebleven is, maar de vraag is wel extreem gestegen. Ook dit geeft de goudkoers een duwtje naar boven. Al deze factoren samen, vooral ook gevoed door de onzekerheid in de wereld, leidt tot de hoogste goudkoers ooit. Een kilo fijn goud staat op dit moment (2-11-2020) op €52.000. Ter vergelijking; twee jaar geleden in november 2018 stond de goudkoers op €34.000 voor een kilo fijn goud. Een stijging van €18.000 in 2 jaar tijd! Als ik dit toch geweten had 2 jaar geleden…

Wat voor invloed heeft dit op onze prijzen?

Goud is een koersafhankelijk product en dus hebben ook wij onze prijzen moeten verhogen. Het edelmetaal waarmee wij onze sieraden maken, moeten wij uiteraard ook inkopen. Daar betalen wij nu veel meer voor dan 2 jaar geleden en dat moet (helaas) doorberekend worden. Zo kan het zo zijn dat een product die wij vorig jaar nog voor €450 konden maken nu gestegen is naar €499. Dit hebben wij echt niet gedaan omdat wij in een dikkere auto willen rijden…. ;)! Wij moeten helaas mee met de huidige stijging van de goudkoers.

Jij weet dus nu precies waarom de goudkoers zo gestegen is. Maar waar ligt het plafond? Moet ik over een jaar weer een blog schrijven over de stijging van de goudkoers? Geen idee! Het is afhankelijk van een heleboel factoren waar jij en ik, jammer genoeg, geen invloed op hebben.

Na het lezen van dit blog toch nog een vraag over goud of de goudkoers? Stuur ons dan een berichtje via de button rechts onderin. Onze klantenservice staat dagelijks voor je klaar. Gekke vragen bestaan niet!

 

 

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »