0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
HELP,  hoe houd ik mijn sieraden mooi!?!

Bas Tuinenburg - 08 / Dec / 2020

HELP, hoe houd ik mijn sieraden mooi!?!

Als je de winkel uitloopt bij ons shinen je sieraden op en top. Maar wat kan je doen als na een tijdje deze shine een beetje verdwijnt? Wij helpen je graag op weg met wat tips om jouw sieraden weer als nieuw te laten glimmen.

Noooo! Mijn sieraad verliest zijn shine

Je kent het wel; je sieraden waren zóóóó mooi toen je ze kocht maar nu, 2 jaar later blinken ze niet meer zoals toen… Don’t worry; het ligt niet aan jou. Sieraden verliezen naar verloop van tijd altijd iets van hun ‘shine’. Dit ligt niet aan de kwaliteit of de prijs van de sieraden; ze hebben zo nu en dan een kleine ‘onderhoudsbeurt’ nodig. Net als een auto eigenlijk, soms moeten ze even doorgesmeerd worden.. Maarrrrr niet getreurd, die onderhoudsbeurt kan je zelf ook geven!

Hieronder gaan we stap voor stap uitleggen hoe jij jouw sieraden een goede reinigingsbeurt kan geven. Want ook je sieraden hebben soms een beetje liefde nodig.

Hoe werkt het?

Stap 1: reinigen

Vul een kommetje met warm (geen kokend) water. Vul het kommetje met Dreft of een ander wasmiddel.

Strooi een klein beetje wasmiddel over je sieraad heen voordat je hem in het kommetje doet. Boen je sieraad met een klein, zacht borsteltje. Een oude elektrische tandenborstel bijvoorbeeld is hier uitermate geschikt voor. LET OP: zorg dat de borstel zachte haartjes bevat, anders kan dit krassen veroorzaken. Even goed boenen en hierna laat je het sieraad een uurtje weken in het kommetje om het hardnekkige vuil los te krijgen.

Stap 2: drogen

Na het reinigen is het nu tijd om je sieraad goed te drogen. Spoel je sieraad nadat je hem uit het kommetje hebt gehaald af met lauw schoon water. Droog vervolgens het sieraad voorzichtig af met een doek. Het liefst een schone theedoek. Om echt alle vocht uit je sieraad te krijgen raden wij aan om je sieraad van een afstandje te föhnen totdat het sieraad helemaal droog is. Of je laat hem eventjes een dag ergens over heen hangen. Een kind kan de was doen ;)

Stap 3: poetsuhh!

Nu je sieraad helemaal schoon is kan je hem ook nog even licht oppoetsen. Speciaal hiervoor hebben wij het POETSDOEKKIE gemaakt. Het poetsdoekkie is een speciaal doekje wat gemaakt is om sieraden op te poetsen. Heb je het poetsdoekkie niet? Geeft niks! Ook met een schone droge theedoek kan je je sieraden licht op poetsen. Wrijf zachtjes met een doek over het sieraad heen. Wees er zeker van dat er niks in de doek zit zoals een klein steentje of iets. Dit kan zorgen voor krassen. Tijdens het wrijven zie je dat het sieraad meer gaat blinken en er mooier uit gaat zien. Blijf poetsen tot dat jij tevreden bent met het resultaat.

Stap 4: SHINEN!

Als je alle stappen goed hebt uitgevoerd, zijn je sieraden nu weer zo goed als nieuw. Dusssss, tijd om weer te SHINEN zoals de eerste dag dat je naar buiten liep met je sieraad!

Heb jij sieraden die meer aandacht nodig hebben dan een reinigingsbeurt? Zitten er bijvoorbeeld grote krassen op je ring of armband die er tijdens het schoonmaken niet meer uit gaan? Dan is onze ‘opknap service’ wellicht iets voor jou. Onze opknap specialist heeft jaren ervaring met het opknappen van alle soorten sieraden. Op YouTube staat een VIDEO waarin wij laten zien hoe wij onze occasion collectie opknappen. Voor een klein bedrag per sieraad kunnen wij alles uit handen nemen en zorgen dat je sieraad weer als nieuw wordt! Want sieraden die in de kast liggen omdat ze ‘niet meer mooi’ zijn vinden wij super zonde. Stuur ons een berichtje via onze socials of per e-mail ([email protected]) als je wil weten hoe dit in zijn werk gaat.

Leuk dat je ons blog hebt gelezen en heel veel succes met poetsen!

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »