0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Help mijn sieraad is kapot! Wat nu?

Bas Tuinenburg - 15 / Sep / 2022

Help mijn sieraad is kapot! Wat nu?

Don’t worry, DGW got your back ;). Onze goudsmid zit dagelijks klaar om al jullie ‘ongelukjes’ ongedaan te maken!

Wat kan er allemaal kapot?

Helaas hebben we gemerkt dat sommige mensen alles kunnen slopen… Kettingen kunnen breken, armbanden kunnen verbogen worden en in sommige gevallen wordt er op oorbellen gekauwd. Gelukkig is het 9 van de 10 keer wel weer gewoon te repareren. Alleen hele complexe breuken van holle sieraden zijn in sommige gevallen onmogelijk te herstellen.

Een reparatie valt super erg op!?

Dat hoeft zeker niet. Onze goudsmid is een expert in solderen en kan sieraden erg mooi repareren. Kijk maar eens naar deze foto hieronder. Dit is een sieraad dat gerepareerd is. Zie jij waar? Onder aan het blog zullen wij laten zien waar het sieraad gemaakt is.

Reparatie Rope Chain

“Hij viel zomaar van mijn nek!”

Helaas horen we dit heel vaak. Uiteraard weten we allemaal; een ketting of armband breekt echt niet zomaar. Toch zit er in dit zinnetje een kern van waarheid. Je hoeft namelijk zelf helemaal niet te merken dat een ketting breekt. In veel gevallen heeft de eigenaar van het sieraad niet eens door dat er iets gebeurt waardoor de breuk ontstaat. Een klein voorbeeldje. Dames dragen vaak hele subtiele, dunne sieraden. Dames hebben vaak lang en veel haar. In sommige gevallen komt de ketting net even klem te zitten tussen het haar en bij een simpele handeling zoals je handen door je haar halen, kan het al gebeurd zijn. Door het haar komt er net te veel druk op de ketting te staan waardoor hij knapt. Dat is rot; ketting kapot. Maar niet getreurd; repareren is zo gebeurt ;).

Wat kun je allemaal maken?

De reparaties die wij het meeste doen zijn gebroken kettingen. Onze goudsmid kan vrijwel alle modellen kettingen op een nette manier aan elkaar solderen. Het soldeerpuntje is vaak zo klein, dat je het alleen ziet als je weet waar het zit. Dit geldt ook voor schakelarmbanden. Ook deze zijn ‘goed’ te repareren door het aan elkaar solderen van de 2 losse stukken. Naast het breken van sieraden gebeurt het ook weleens dat je een steentje verliest uit je sieraad. Ringen, hangers maar ook oorbellen bevatten vaak diamanten of zirkonia stenen. Bij sommige pechvogels gebeurt het dat er een steentje uit het sieraad valt. Vrijwel niemand kan het verloren steentje nog terugvinden maar dat is gelukkig niet altijd nodig. Onze goudsmid heeft een heleboel maatjes van stenen op voorraad om jouw sieraad weer compleet te maken.

Wat kost dat?

Vrijwel iedere reparatie is uniek. Om een juiste prijs te noemen van een reparatie moeten wij het sieraad eerst zien. Dit kan door naar onze winkel in Rotterdam te komen of door een foto te sturen naar onze klantenservice (WhatsApp 06-36013680). Door onze ervaring met reparaties hebben we wel een indicatie prijs voor een aantal standaard reparaties.

  • Ketting of armband solderen 1 punt €25
  • Steen plaatsen 1 stuk €10
  • Ring vergroten (tot 2 maten) €30

De gouden tip

Wees er bewust van dat je sieraden draagt. Sieraden zijn vaak niet goedkoop en daarom is het super zonde als je het verliest. Als je er zelf bewust van bent dat je een sieraad draagt, merk je ook meteen als hij weg is. Mocht hij breken, dan heb je dat gelijk door. Des te sneller je weet dat iets weg is, des te groter is de kans dat je het nog vindt. Stel je komt er 2 dagen later achter dat je je ketting kwijt bent, dan zijn er veel plekken om te zoeken! Naast het bewust zijn om iets te verliezen, is het ook belangrijk dat je je realiseert dat je iets draagt van waarde. Besef dat datgene wat jij om je nek hebt, een bepaalde waarde vertegenwoordigd. Wees er daarom zuinig op! Sieraden zijn een grote investering, behandel ze daarom ook op die manier.

Waar zat het soldeerpuntje?

Had jij het reparatie puntje op de gouden Rope Chain al gevonden? Zie hieronder in het ronde gedeelte waar onze goudsmid de ketting aan elkaar gemaakt heeft. Het is niet iets waar je oog meteen op valt. En dat is maar fijn ook! Het is natuurlijk super zonde om bij een ongelukje meteen een nieuw sieraad aan te moeten schaffen.

Reparatie Rope Chain

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

Heb jij een kapot sieraad en wil je graag de prijs weten van een reparatie? Neem dan even contact met ons op via mail ([email protected]) Facebook, Instagram of WhatsApp (06-36013680).

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »