0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
I need a chain! Alleen welke lengte?!

Bas Tuinenburg - 12 / Oct / 2020

I need a chain! Alleen welke lengte?!

Wil jij een nieuwe ketting kopen maar heb je geen idee welke lengte bij jou past? Lees dan dit blog door. Wij proberen op basis van onze ervaring met de klanten jou te helpen zodat jij de juiste keuze kan maken.

Wat zijn ‘normale’ maten

Tja.. wat is normaal? Een lastige vraag natuurlijk. Die ook voor ons eigenlijk niet te beantwoorden is. De lengte van een ketting is persoonlijk. Er zijn mensen die het fijn vinden als hun ketting lekker kort is zodat hij kort op de nek hangt. Het grotendeels van onze klanten houdt echter van een iets langere ketting. Wij hebben zelfs kettingen verkocht van 100 (!) cm lang! Normale maten bestaan dus niet. It’s up to you :).

Mannen vs vrouwen

Van oudsher is het zo dat mannen langere kettingen dragen dan vrouwen. De meest verkochte lengte voor mannen bij ons is 65 cm. Vrouwen daarentegen gaan juist het vaakst voor de 45 cm. Betekent dit dat een man nooit een kortere ketting mag dragen? Absoluut niet! Het is maar net wat jij mooi vind. Daarnaast is het ook belangrijk of je er bijvoorbeeld een hangertje bij wilt dragen. Een hanger komt ook nog een stuk onder je ketting, waardoor het totale ‘plaatje’ nog lager komt te hangen.

Laagjes

De trend van dit moment is het creëren van laagjes. Dit houdt in meerdere kettingen in verschillende lengtes tegelijk dragen. Het ‘overloop’ effect wat je hiermee krijgt zorgt voor veel bekijks. Op onderstaande foto zie je duidelijk 3 laagjes. Maar voor sommige is 3 zelfs te weinig. Wij hebben klanten die maar liefst 5 laagjes dragen.

Leuk en aardig allemaal, maar welke lengte moet ik nou kiezen?!

Woorden zijn leuk maar foto’s spreken natuurlijk veel meer. Hieronder gaan we duidelijk de verschillende lengtes van kettingen laten zien op onze topmodellen uit de winkel.

Mannen maten

    

Vrouwen maten

    

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een goed idee gekregen over welke lengte past bij jou. Je postuur is natuurlijk ook erg belangrijk voor hoe een ketting er uiteindelijk ‘bij hangt’. Wil jij zien welke kettingen wij allemaal hebben voor dames? Klik dan HIER. Of wil je liever de echte mannen chains zien? Klik dan HIER.

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

Na het lezen van dit blog toch nog een vraag over de lengte van kettingen? Stel je vraag dan gerust via de button rechtsonder in. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord op al je vragen. En onthoud; domme vragen bestaan niet! 

  • Marx Nicolaas Marx Nicolaas 12 / Oct / 2020 @ 15:31

    Nice blog folks,

    Mijn liever matten zijn 55/60cm.

    Mvg,
    Marx Nicolaas

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »