0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Nederlands VS Surinaams goud

Bas Tuinenburg - 11 / Feb / 2022

Nederlands VS Surinaams goud

Wat is het verschil tussen Nederlands en Surinaams goud? Surinaams goud kan toch alleen in Suriname gemaakt worden? Nee! Leer hier de verschillen tussen Nederlands & Surinaams goud en kom alles te weten over de 2 'soorten' goud die wij aanbieden.

Wat is het verschil tussen Nederlands & Surinaams goud?

Dit is een vraag die wij dagelijks krijgen. Vandaar dit korte blog die geheel in het teken staat van de verschillen. Na dit blog kan jij deze vraag net zo goed beantwoorden als wij :).

The big difference

DE KLEURSurinaams goud is vaak iets donkerder, feller en geler dan Nederlands goud. De felle kleur zorgt voor een duidelijke eigen identiteit. Vandaar dat je Surinaams goud vrijwel meteen herkent. Dit betekent niet dat al het Surinaamse goud 18 karaats of hoger is; de kleur zegt niets over het karaat gehalte. Wel is het zo dat de Surinaams goud-liefhebbers vaak een voorkeur hebben voor 18 karaats sieraden. Hieronder zie je een Nederlands en Surinaams gouden Rope Chain. Welke is Surinaams denk jij?

Links is Surinaams.

Surinaamse modellen

Naast de kleur van het goud, is het ook mogelijk om een Surinaams sieraad te herkennen aan het model. De populairste modellen als de Mattenklopper en Ala kondre kent iedereen. Maar ook de bamboo sieraden, piet piet en boto keti sieraden zijn typische Surinaamse sieraden. Deze modelletjes worden haast niet geleverd in Nederlands goud; tradities zijn er natuurlijk om in stand gehouden te worden.

Surinaams goud is duurder…?

Nee! Goud is goud en is daarom evenveel waard. Het is een misvatting dat elk Surinaams sieraad gemaakt wordt van goud dat uit de grond in Suriname komt. Ook Nederlandse juweliers (zoals wij ;)) zijn in staat om Surinaams gouden sieraden te maken die identiek zijn aan sieraden die in Suriname gekocht worden. Omdat de Surinaamse modellen vaak in 18 karaat gemaakt worden, zijn ze duurder in de aanschaf dan ‘Nederlandse’ modelletjes. De Nederlandse modellen zijn vaak 14 karaat en dus iets lager qua gramsprijs. De hogere prijs is duur puur door het goud gehalte, niet door het feit dat het Surinaams goud is.

Maar wat is dan Nederlands goud?

Moeilijke vraag… Ons kikkerlandje heeft jammer genoeg geen vruchtbare grond waaruit goud gewonnen kan worden. Dus echt “Nederlands-Goud” bestaat niet. Toch zijn er bepaalde soorten en stijlen goud, die je zou kunnen zien als Nederlands goud. Het gaat dan niet perse om een typerend model (zoals de mattenklopper bij het Surinaamse goud), maar meer om de kleur van het goud. Nederlands goud is vaak iets zachter en minder fel van kleur. Dit is gedaan met een reden; wij Hollanders hebben een nogal lichte, bleke huid waarop iets lichter goud mooier staat dan het hele felle goud. Er zijn wel wat modellen die vaak geliefd zijn bij Nederlands goud liefhebbers. Dit zijn vaak iets traditionelere, al langer populaire modellen zoals de koningsschakel, zegelringen en gourmetschakel.

Zijn Nederlandse sieraden ook Surinaams te maken?

Ja! Vrijwel alle modellen die wij op voorraad hebben in Nederlands goud, kunnen we ook in het Surinaams goud maken. Laat je dus niet afschrikken door de kleur van een sieraad; dit is voor ons gemakkelijk op te lossen. Neem hiervoor tijdens het bestellen even contact op met onze klantenservice en wij zorgen dat het gefixt wordt :).

Conclusie; ga je voor Surinaams of Nederlands goud?

That’s up to you! Smaken verschillen… Je hoeft echt niet perse uit Suriname te komen om een Surinaams sieraad te dragen. Het is belangrijk dat je een sieraad draagt waar je je goed bij voelt. Iedereen is uniek; ook in zijn of haar sieraden keuze. Sieraden zijn super hot op dit moment en dragen bij aan jouw outfit. Kortom; gewoon kopen wat je mooi vindt! Denk niet te veel aan de mening van andere; jij bent degene die het moet dragen.

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »