Showroom in Rotterdam
Steengarantie + gratis onderhoudsbeurt
Whatsapp: 0636013680
Afterpay & Klarna mogelijk
Waarom is de Rope Chain al jaren dé nummer 1?

Bas Tuinenburg - 29 / Jul / 2020

Waarom is de Rope Chain al jaren dé nummer 1?

Wat maakt de Rope Chain zo populair? En waar moet je op letten bij de aanschaf van dit populaire model? Wij helpen je in dit blog graag door wat uitgebreider op de ropechain in te gaan.

Rope Chain

Je kent hem vast wel, dat gedraaide kettinkje. Vroeger noemde men de ketting ook wel ‘touw-ketting’. De structuur lijkt inderdaad  met een beetje fantasie op een touw. De originele naam is hier natuurlijk ook van afgeleid; de Rope Chain. Letterlijk vertaald, juist ja, de touw-ketting. Deze schakel ketting is al jaren de nummer 1 meest gedragen ketting. De rope is erg geliefd onder jongeren én ouderen! Ook artiesten zijn helemaal weg van de ‘Ropies’. Neem maar eens een kijkje op de instagram van bijvoorbeeld Bizzey en je ziet een collectie rope chains om zijn nek hangen waar je u tegen zegt.

rope chain

Geschiedenis

Wie denkt dat de rope chain de laatste 5 jaar pas populair geworden is heeft het helemaal mis. Ook 25 jaar geleden was de schakel al helemaal HOT. Het enige verschil met vroeger is dat er toen voornamelijk massieve rope chains waren. Alleen wat is een massieve rope chain eigenlijk?

Massief of hol?

De rope chain is er in 2 varianten; massief en hol. De benaming zegt eigenlijk al genoeg. De holle variant van de rope chain is hol van binnen waardoor de schakels lichter zijn. De massieve rope chain is gemaakt van massief goud en daardoor vele malen zwaarder. Even een voorbeeldje; een 2.5 mm rope chain van 65 cm weegt in de holle variant 4.9 gram. De massieve versie van precies dezelfde ketting weegt maar liefst 16.3 gram. Welke is dus goedkoper? Juist ja de holle! Maar welke is sterker en steviger? Die wedstrijd gaat de massieve beslist winnen. Welke is dan het beste?! Dat is echt aan je zelf. Op het oog zie je geen verschil tussen beide kettingen. Het enige verschil zit hem echt in het gewicht. Veel van onze klanten willen een ketting met een beetje gewicht. Voor hen is de massieve variant perfect. De holle variant is weer erg populair met een leuk hangertje. Een compleet setje met een holle rope chain is vaak nog goedkoper dan een enkele massieve rope. Kortom; it’s up to you! Sieraden zijn altijd een persoonlijke keuze. Ook de keuze tussen massief en hol is persoonlijk en afhankelijk van de wensen en eisen die jij hebt.

Verschillende diktes

Naast de structuur (hol en massief) zijn ook verschillende diktes van de rope chain. De dunste variant die wij hebben is de 1.5 mm. Wie denkt dat de rope chain echt een mannen ketting is heeft het mis. Ook dames zijn helemaal weg van dit gedraaide monstertje. De 1.5 & 2 mm’s doen het in de korte varianten van 45 & 50 cm super goed bij de dames. Na de 2 mm komt uiteraard de 2.5 mm. Deze kan zowel voor dames als voor heren. De 2.5 mm is een lekker subtiel maatje die het goed doet met een klein hangertje. Hierna gaan we wel echt richting de ‘mannen maten’.  De 3, 3.5, 4 & 5 mm zijn wel echt dikke kettingen die gezien mogen worden. Des te breder, des te breder gaat de prijs natuurlijk ook. Wij kunnen de rope chain zo breed maken als dat jij wilt. We hebben ze al verkocht van 6 mm, 8 mm en zelfs eentje van 1 cm! Klik HIER om de verschillende rope chains te zien die wij op dit moment op voorraad hebben. 
rope chain diktes

Nederlands goud, Surinaams goud, Rosé of Wit?!

Ben je eindelijk uit over de dikte van je ketting, moet je ook nog de kleur kiezen. Al die keuzes… Als je al meerdere gouden sieraden hebt is de keuze vrij makkelijk. Het is natuurlijk het beste om het bij 1 ‘kleur’ goud te houden. Nederlands goud is iets lichter als Surinaams goud. Klik HIER om ons blog te lezen over Surinaams goud en de verschillende kleuren goud. Ben jij meer van het witgoud or roségoud? Geen probleem! Al onze sieraden (dus niet alleen de rope chains) zijn ook te verkrijgen in rosé of wit goud. Tijdens het afrekenen kan je dit aangeven in het opmerkingen veld. (1 is witgoud, 2 Surinaams, 3 Nederlands en 4 is Rosé goud)

rope chain kleurenRope-expert

Na het lezen van dit blog mag jij jezelf met recht een ‘rope-expert’ noemen. Je weet er nu alles van om een goede beslissing te nemen welke rope chain eventueel geschikt is voor jou. Ook wij van De Goud Winkel kunnen ons inmiddels ‘rope-experts’ noemen. Wij hebben ze in alle soorten en maten in ons assortiment en proberen keer op keer de nieuwste rope-trends te showen in onze winkel en webshop.

Na het lezen van dit blog toch nog een vraag over de rope chain? Stel je vraag dan gerust via de button rechtsonder in. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord op al je vragen. En onthoud; domme vragen bestaan niet! Klik HIER om ons actuele aanbod Rope Chains te bekijken. 

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

ropechain

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »