0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Welke schakels zijn er?

Charlotte Roosa - 07 / Sep / 2023

Welke schakels zijn er?

Al die soorten schakels, met al die gekke namen... Geen zorgen! Wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet voor je. Zo ontdek je misschien wel een nieuwe schakel waar je spontaan verliefd op word. Of misschien kom je juist wat classics tegen die je eigenlijk al weer was vergeten.

Welke schakels hebben jullie allemaal bij DGW?

Heb jij nou ook geen enkel idee welke schakel bij jou past? Of raak je een beetje in de war van al die namen? Van fijn en sierlijk tot stoer en grof, in dit blog neem ik je mee op reis door de wereld van de verschillende schakels die wij bij DGW aanbieden. Zowel de klassiekers als de wat nieuwere schakels staan in dit lijstje en we hebben een speciaal stukje over de schakels die we zelf hebben bedacht. Enjoy the trip!

De klassiekers

De naam zegt het al: classics. Deze tijdloze en traditionele schakels zijn al jaren populair en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Sommige schakels zijn al meer dan 40 jaar populair! 

Koning schakel

Deze vierkante, traditionele schakel heeft een elegante en stijlvolle uitstraling. De meeste koningsschakel sieraden hebben een vierkante afwerking, maar sommige kunnen ook een ronde afwerking hebben. De koningsschakel staat ook bekend als de Byzantijnse schakel. 

Cuban schakel

Bijna iedereen kent deze wel. Hij heeft meerdere namen, en is razend populair in welke dikte dan ook. Deze schakel kan op veel verschillende manieren worden afgewerkt. Je hebt ze hoekig, afgerond, open en dicht. De Cuban schakel is hierdoor erg veelzijdig en erg geliefd. De Cuban schakel wordt ook erg ge-hyped door bekende Amerikaanse artiesten. 

Gourmet schakel

De gourmet schakel is eigenlijk het broertje van de cuban. Het verschil zit in de ruimte tussen de schakels. Ook is de gourmet vaak plat en heeft de Cuban meestal een bolling. De dikte van de schakel maakt dus het verschil tussen de Gourmet & de Cuban.

Rolex schakel

De Rolex schakel is één van de populairste schakels die wij aanbieden. Je ziet deze niet alleen in kettingen en armbanden maar ook in ringen en oorbellen. De naam en schakel zijn gebaseerd op de typische horloge band van het wereldberoemde merk Rolex.

Figaro schakel

De Figaro is al jaren razend populair door zijn strakke uiterlijk. De combinatie tussen 3 kleine ronde schakels, met daarna een langere ovale schakel is niet meer weg te denken bij de klassiekers. Vooral onder de Nederlanders is deze ketting erg bekend. 

Rope schakel

Onze besteller; de Rope! De Rope bestaat uit kleine ringetjes die in elkaar gedraaid zitten. De vertaling is dan ook de "touw ketting" omdat hij daar sprekend op lijkt. Doordat de schakel zo geliefd is, hebben wij deze in alle vormen en maten. Massief & hol, dik & dun, wit, geel & rosé goud; je vindt het allemaal op onze speciale Rope Chain afdeling. 

Jasseron/Boto Keti schakel

Wederom een schakel met meerdere namen. De essentie van de schakels is dat het schakels zijn waarbij er ronde schakels in elkaar verwerkt zijn, zoals een boot ketting. Vandaar ook de naam, boto keti!

Anker schakel

De anker schakel bestaat uit ovale, soms hoekige schakels die in elkaar vast zitten. Omdat het met een beetje fantasie lijkt op een anker van een schip, is de naam anker schakel ontstaan.

Koffieboon schakel

De koffieboon is een dichte schakel met twee gaatjes erin die allemaal aan elkaar verbonden zijn met een enkel ringetje. De schakels hebben de vorm van een koffieboon en zijn dus ovaal. In de volksmond wordt de koffieboon schakel ook wel een Gucci link genoemd.

Keizer schakel

Deze schakel lijkt enorm op de koningsschakel. Echter heeft de Keizer wat meer verfijnde en bewerkte schakeltjes die met elkaar verbonden worden door een glad ringetje. De keizersschakel wordt vaak met die hand gemaakt. Dit maakt dit één van de duurdere schakels; het vergt veel arbeid om de schakel te maken.

Monte Carlo schakel

De Monte Carlo schakel bestaat uit langwerpige schakels die in elkaar zitten met in het midden van elke schakel een soort gouden pinnetje met knopjes. Daarnaast bevat de Monte Carlo vaak een 'gedraaide staaf'. De staaf heeft vaak een andere kleur (bijvoorbeeld witgoud) waardoor hij goed afsteekt. De excentrieke manier waarop deze schakel in elkaar zit geeft een speels maar toch stoer effect. 

Balletjes schakel

Deze schakel bestaat uit een koord met balletjes. Er kan wat ruimte zitten tussen de balletjes, vaak door middel van een pinnetje, maar deze schakel vind je ook vaak met strak aan elkaar aangesloten balletjes. Vroeger was deze schakel vooral bekend in combinatie met een Army name tag. 

Block/Venetiaanse schakel

De Venetiaanse schakel is een echte klassieker. Deze schakel heeft eigenlijk 2 namen; je kunt hem ook kennen onder de naam "Block Chain". Deze schakel geeft door de vierkante schakeltjes de illusie van blokjes die op elkaar zitten. 

Singapore schakel

Deze schakel heeft iets weg van de rope schakel. Hij is namelijk net als de rope gedraaid, alleen zit er meer ruimte tussen de schakels waardoor de Singapore een sierlijke, chique uitstraling heeft. Deze schakel is vooral in de dunne varianten erg geliefd bij de dames. 

Magnum schakel

Deze schakel bestaat uit dunne, kleine plaatjes die als een soort scharnieren in elkaar zijn verwerkt. Doordat de schakel zo open is, valt het gewicht van deze ketting meestal wat lager uit.

Nieuw en opkomend

Dit zijn schakels die misschien niet bij iedereen bekend zijn, maar zeker al een tijdje op de markt zijn. Laat je verrassen door een nieuwe opkomende schakel.

Tennis schakel

De tennis schakel is een met stenen ingelegde schakel. In deze schakel zijn er kettingen, armbanden maar ook oorbellen. De structuur is meestal wat stijver en de meeste tennis schakels hebben een onopvallend slot om het sieraad een mooi strak geheel te geven.

Prince of Wales schakel

Dit is een vrij bijzondere schakel. Hij lijkt een beetje op een dubbele schakelketting; de schakels zitten met 4 ringetjes aan elkaar vast. Hoe is die naam tot stand gekomen? Wij hebben geen idee! Maar we vinden hem wel leuk verzonnen.

Closed Forever schakel

De Closed Forever is op dit moment misschien wel de aller-populairste schakel onder de dames. De schakel bestaat uit rechthoekige open schakels die in elkaar gehaakt zitten of een combinatie tussen grotere en kleinere rechthoekige schakels. De closed forever is er in armbanden, kettingen en sinds kort ook in oorbellen vorm.

Peanut schakel

Deze schakel lijkt familie van de koffieboon schakel. De schakel bestaat uit ovale dichte schakels die met elkaar verbonden worden door een ringetje. Deze schakel heeft alleen geen gaatjes, maar een uitgesneden stuk in de vorm van een noot; vandaar de naam Peanut!

Vossenstaart schakel

Deze schakel doet zijn naam danken aan zijn uiterlijk. Door de v-vormige schakels die in elkaar gevlochten worden lijkt het net op een vossenstaart. Deze schakel is laatste jaren flink aan het stijgen in populariteit. Door het glanzende effect van de gladde schakels blinkt de schakel mooi in het licht. 

Franco schakel

Deze schakel lijkt een beetje op een vierkante gevlochten cluster van gourmet schakels. Het is lastig om de vossenstaart & Franco uit elkaar te houden. De accentjes zijn net iets anders waardoor het wel degelijk een andere schakel is. Ook de Franco is bij ons één van de meest geliefde schakels die we op dit moment aanbieden.

Visgraat/Snake schakel

Deze schakels zitten in een tegenovergestelde richting aan elkaar verbonden. Hij lijkt dus daadwerkelijk op een visgraat. Je hebt deze schakel zowel plat als rond. In de volksmond wordt er wel een gesproken over een 'Snake Chain'. Deze naam is ontstaan doordat de schakel best wat weg heeft van een slangenhuid.

Platte koning schakel

De platte koning is familie van de traditionele koningsschakel, alleen dan net anders. De schakel is eigenlijk een vierkante schakel die met een hamer plat geslagen is. Dit is natuurlijk niet echt de manier waarop het sieraad tot stand komt, maar het is wel mogelijk dat de schakel ooit op deze manier ontdekt is. Een mooi alternatief voor de klassieke koning. 

Valkenoog schakel

Deze schakel lijkt sterk op de Figo & Figaro schakel. Echter heeft deze ketting in de langere schakel een dubbel schakeltje wat het geheel een frisse look geeft. Dit is een vrij nieuwe, opkomende schakel waar steeds meer klanten van ons verliefd op worden.

Onze eigen creaties

Sommige schakel hebben nog geen naam gekregen. Om nou alles "fantasie-schakel" te gaan noemen is ook maar saai! Dus wij hebben de gouden touwtjes zelf in handen genomen en een paar originele namen bedacht. Hieronder een aantal "home-made" schakels!

Kingsley schakel

De eerste schakel die wij zelf een naam hebben gegeven. De schakel bevat platte, ovale plaatjes met daartussen vaak iet wat langere plaatjes bezet met stenen of in een andere kleur goud. Het midden van elke schakel is dicht, wat de ketting een hele strakke en grove look geeft. Doordat hij iets weg heeft van de platte koningsschakel, zijn we gaan experimenteren met de naam King. En zo is de Kingsley is geboren!

Figo schakel

Wederom een "home-made link" waar we trots op zijn. De Figo is het kleine broertje van de Figaro, maar dan net even anders. Het principe is het zelfde; 3 kleinere schakels die worden afgewisseld met een langere schakel. Het enige verschil met de figaro is de bewerking op langere schakels. Hier zit een klein patroon in wat de schakel net weer een iets andere look geeft.

Popcorn schakel

Deze schakel bestaat uit kleine ronde schakeltjes die in elkaar verwerkt zitten. Door de kleine ruimte tussen de schakels vonden wij het eigenlijk wel op popcorn lijken. En zo is de popcorn schakel geboren; be creative!

Bryza schakel

Het leuke van deze schakel is dat wij deze zelf hebben ontworpen. In samenspraak met een leverancier zijn we gaan brainstormen en kwamen we tot dit toffe idee. De Bryza lijk een beetje op de koningsschakel. Hij bestaat uit meerdere vierkante schakels die aan elkaar vast zitten met een ringetje ertussen in een andere kleur goud. Door de associatie met de koning zijn we gaan spelen met de naam. De alias van de koningsschakel is Byzantijn. En zo zijn we gaan knutselen en is de Bryza toegevoegd aan ons assortiment.

Figarope schakel

Soms spreekt een naam voor zich. De schakel bestaat uit een rope met om de 3 kleinere schakels 1 langwerpige schakel die open gewerkt is. De Figarope is een combinatie van 2 klassiekers: De Rope Chain & de Figaro. Beide schakels zijn erg geliefd, dus dat gaat wel goed komen met de Figarope!

DGKondre schakel

Onze all time favoriet... Afgeleid van de Ala Kondre kettingen, is dit een schakel die bestaat uit meerdere willekeurige schakels, afgewisseld met zelf te kiezen hangers. Zo krijg je, net als bij de originele Ala Kondre, een ketting met verschillende elementen en verschillende type schakels, helemaal zelf samengesteld! Soort mixed grill sieraad ;). Je bent zelf de ontwerper van jouw ketting. Lijkt je dit wat of wil je wat voorbeelden zien? Neem dan even contact op met de klantenservice of klik rechtsonder op de WhatsApp button. Wij begeleiden je graag in het ontwikkelen van jouw droom ketting.

Fantasie schakel

Zijn onze ideeën op? --> Fantasie schakel :). Sommige schakels zijn zo uniek, dat we ze niet kunnen benoemen. Ze vallen bij ons dan vaak onder het kopje: fantasie schakels. 

Eigen inzendingen

Het was een lange reis maar we zijn nu toch echt aangekomen bij het einde. Jij weet nu alles over alle schakels die er zijn! Mis jij er eentje? Stuur ons dan een berichtje via de klantenservice en vertel het ons! Wie weet voegen wij jouw schakel wel toe aan onze lijst. 

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »