0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Welke sieraden verkleuren niet?

Bas Tuinenburg - 17 / Oct / 2023

Welke sieraden verkleuren niet?

Echte sieraden! Maar zo simpel is het natuurlijk niet. In dit korte blog leggen we alles uit over welke sieraden wel en welke sieraden niét verkleuren.

“Mijn gouden ketting verkleurt!”

Dan is er vaak maar één conclusie: de ketting is niet volledig van goud. Het betreft vaak vergulde sieraden, met een 'goudbadje' maar een niet-gouden kern. Na verloop van tijd kan het gouden laagje slijten, waardoor het sieraad verkleurt. De oorspronkelijke kern (meestal zilver) komt dan door de gouden kleur heen, wat resulteert in een sieraad met twee kleuren. Niet mooi en zeker niet de bedoeling.

Hoe zit het met zilver?

Zilver verkleurt altijd. Dit komt door de chemische reactie die ontstaat wanneer zilver in aanraking komt met lucht. In de lucht zit zwavel en hier reageert je zilveren sieraad op. De reactie is eigenlijk altijd hetzelfde; het sieraad slaat een beetje zwart uit. Maar niet getreurd; dit gebeurt niet meteen. Meestal verkleuren zilveren sieraden, een beetje afhankelijk van hoe vaak ze gedragen worden, pas na 6 maanden. Als de sieraden bij DGW gekocht zijn, mag je altijd na 6 maanden een keer gratis je zilveren sieraden laten opknappen. Dan zijn ze weer zo goed als nieuw!

Verkleuren sieraden van De Goud Winkel?

Al onze gouden sieraden verkleuren NIET. Wij verkopen namelijk geen vergulde sieraden. Al onze gouden sieraden zijn volledig gemaakt van 14 of 18 karaats goud, inclusief de kern. Vergulde sieraden vinden wij bij De Goud Winkel een beetje misleidend; dat noemen wij geen goud ;). Onze zilveren sieraden verkleuren WEL. Hier kunnen wij niets aan doen; zo gaat het nu eenmaal met al het zilver. Met de gratis onderhoudsbeurt die je bij elke aankoop krijgt, kunnen wij de zilveren sieraden wel mooi houden wanneer de verkleuring toeslaat.

“Ik wist niet dat mijn sieraad verguld was…”

Het gebeurt weleens dat je een sieraad koopt en denkt dat het 'echt' is. Bedrijven die vergulde sieraden verkopen, zijn wettelijk verplicht te vermelden dat het om vergulde sieraden gaat. Hier zijn wat tips om te voorkomen dat je onbewust een verguld sieraad koopt:

  • Reken altijd terug naar de prijs per gram. Is een ketting van 10 gram €120? Dan kan het niet volledig van goud zijn. Goud is duur en kost minimaal €70 per gram. Kom je op een gramsprijs van onder de €50? Dan is het vrijwel zeker verguld. 
  • Lees de reviews. Een snelle blik op de reviews leert je vaak genoeg over het bedrijf en de sieraden die ze verkopen.
  • Controleer het keurmerk. Volledig gouden sieraden moeten in Nederland altijd een keurmerk hebben. Vergulde sieraden hebben vaak een keurmerk van de kern van het sieraad, meestal zilver. Daarom staat er vaak '925', het keurmerk voor sterling zilver.
  • Lees goed de kleine lettertjes. Bedrijven die vergulde sieraden verkopen, weten dat dit vermeld moet worden. Lees daarom goed de productomschrijving en zoek naar de termen 'verguld' of 'gold plated'.

Conclusie

Wil je een sieraad dat altijd zijn gouden kleur behoudt? Koop dan je sieraden bij De Goud Winkel. Al onze gouden sieraden zijn volledig gemaakt van 14 of 18 karaat goud, dus ze verkleuren niet. Na verloop van tijd kunnen ze iets minder gaan blinken. Bij elke aankoop krijg je gratis een onderhoudsbeurt na 6 tot 12 maanden. Denk je dat je sieraad een opfrisbeurtje kan gebruiken? Onze goudsmeden staan klaar om je sieraad weer wat 'shine' te geven!

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »