0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Wat zijn dé kettingen voor heren?

09 / Oct / 2020

Wat zijn dé kettingen voor heren?

Wat is nou echt een gouden ketting voor heren? In dit blog bespreken we de populairste gouden kettingen voor heren. Ook gaan we in op de trends onder de heren kettingen en geven we wat tips voor de aanschaf.

Gouden ketting heren

Our number 1

De meest verkochte en dus populairste gouden ketting voor heren is bij ons op dit moment de Rope Chain. Het gedraaide modelletje is al jaren erg populair. Het leuke aan de Rope Chain is dat hij er is in verschillende diktes, kleuren, lengtes en stijlen.

Zo hebben wij laatst een unieke tri-color rope chain verkocht. Wil jij alles lezen over de Rope Chain? Klik dan hier en lees ons blog hierover. Goede runner-up bij de kettingen is de Magnum chain. Deze schakel is voor veel mensen nog vrij nieuw, maar hij bestaat toch al een tijdje. Vroeger werd deze ketting enkel in de massieve variant verkocht. Hierdoor was het gelijk een grote investering om een magnum chain te kopen. Tegenwoordig worden er ook mooie holle modellen verkocht. Andere erg geliefde modellen zijn de koningsschakels, de kingsleys en de snake chain.

Nieuwste schakels

Er zijn sinds kort een aantal ‘nieuwe’ schakels die het erg goed doen. Zij moeten natuurlijk hun sporen nog verdienen, maar de eerste reacties van onze klanten zijn zeer positief. De eerste ‘newby’ die we gaan uitlichten is de Franco chain. Deze blokkige, door elkaar gewoven ketting heeft een stoer en stevig karakter. De franco heeft in onze ogen de potentie om de nieuwe Rope Chain te worden. Naast de Franco is ook de Cuban Link laatste tijd super populair. De ‘Cuban’ is erg gehyped door grote Amerikaanse sterren. Bijvoorbeeld Floyd Mayweather heeft zijn steentje bijgedragen aan de opkomst van deze schakel. Zoek maar eens op Google op zijn naam, en je weet niet wat je ziet. Maar ook onder de rappers is deze ketting erg geliefd. De cuban zou ook zomaar binnenkort de top 3 van populairste kettingen binnen kunnen dringen.

Overzicht Cuban LinksOverzicht Magnum Chains

Do’s en dont’s

Overweeg jij om een gouden ketting te kopen? We hebben een aantal tips en echte no-go’s voor je opgesteld.

Dont’s:

  • Te kort! Koop geen ketting van 45 cm. Dit is echt een vrouwen maat en ziet er op een mannen hals erg raar uit.
  • Dunne ketting + hele dikke hanger. Als je voor een setje wil gaan, zorg er dan altijd voor dat de verhouding van jouw setje klopt. Kies geen ketting van 3 gram met een hanger van 20 gram. Je ketting gaat erg omlaag hanger en het kan er ook voor zorgen dat de ketting het niet aan kan en uiteindelijk gaat slijten en breken. Dat is uiteraard niet de bedoeling. 
  • Nederlandse ketting + Surinaamse hanger. Dit zorgt voor kleurverschil en roept vragen op. Heeft hij nou een neppe ketting of een neppe hanger? Beide natuurlijk niet! Dus houdt het bij 1 kleur; maak een keus tussen Nederlands of Surinaams goud. 

Do’s:

  • Combineer je gouden heren ketting. Heb je bijvoorbeeld al een armband in gourmet stijl? Zoek er dan een leuke ketting bij. Kennelijk vind je de schakel van je armband mooi, anders had je hem niet om je arm ;). 
  • Layering is hot! Het creëren van laagjes met 2 kettingen is dé trend van dit moment. Neem 1 ketting van 65 en 1 ketting van 60 cm en klaar is kees; jouw laagjes zijn klaar om te shinen.
  • Zorg dat de verhoudingen kloppen. Heb je een klein, tenger postuur, koop dan geen ketting van 1.5 cm breed. Het plaatje moet wel ‘kloppen’. Andersom idem dito. Een ketting van 1 mm breed staat niet zo mooi bij een kast van 2 meter hoog ;)!

Massief of hol?

Een holle ketting, de naam zegt het al, is hol van binnen. Dat betekent dat hij niet helemaal gevuld is met goud. Dit zorgt ervoor dat de ketting niet super zwaar is qua gewicht. Een massieve ketting is daarentegen wel helemaal gevuld met goud waardoor het gewicht vaak hoger ligt. Zo kan een holle ketting van 5 mm dik lichter zijn dan een massieve ketting van 1.5 mm dik! Maar wat is nou beter? Dat is persoonlijk. Wil jij liever een iets grovere op het oog ‘dikke’ ketting dragen of ga je voor een stevige ‘subtielere’ ketting? Dat is de afweging die je moet maken. Een andere afweging is natuurlijk de prijs. De holle kettingen zijn vaak goedkoper dan de massieve varianten.

Is een gouden heren ketting iets voor jou?

Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over een gouden heren ketting? Kom dan gerust een keer langs bij ons in de winkel. Ook de Afterpay betaalmethode is wellicht interessant voor jou als je iets te ver weg woont. Je ontvangt dan het sieraad en betaald hem pas als je het sieraad wilt houden. Ideaal toch? Gewoon even thuis passen en kijken of het iets voor jou is. Het leukst vinden we het natuurlijk als je gewoon gezellig langs komt in de winkel in Rotterdam. Hier kunnen we jou verschillende modellen laten zien en kan je rustig passen. 

Na het lezen benieuwd geworden naar ons assortiment? Klik dan HIER voor onze actuele voorraad gouden heren kettingen.

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »