0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Online sieraden aanschaffen

Bas Tuinenburg - 03 / Jun / 2019

Online sieraden aanschaffen

Als je een aantal jaar geleden gezegd had dat je online sieraden hebt gekocht, had men je voor gek verklaard. Hoe weet je nou of het wel echt is? Voor hetzelfde geld sturen ze je neppe spullen! Eigenlijk heb je hiermee meteen het hele online-shoppen probleem gevangen; is het bedrijf te vertrouwen? Wij hebben een aantal adviezen voor je waarmee je zelf kan beoordelen of een online bedrijf ‘echt’ is.

Online sieraden kopen! Dat doe je toch niet?

  • Achtergond check
  • Fysieke winkel
  • Klantenservice
  • Vergelijk
  • De Gouden Tip

Check de achtergrond

Voordat je iets besteld, check dan altijd even de geschiedenis van het bedrijf. Hoe lang bestaat het bedrijf al? Hebben ze een pagina op hun website met informatie over het bedrijf en de medewerkers? Als je iets bestelt bij een groot bedrijf als Bol.com kun je dit natuurlijk achterwegen laten. Maar bij relatief kleine, nieuwere bedrijven is het zeker handig om hier eens naar te kijken. Recensies en ervaringen bekijken is ook erg nuttig. Veel websites hebben tegenwoordig ruimte voor ervaringen van klanten. Neem ze eens door, ook op Facebook! Als er veel geklaagd wordt over het bedrijf, zie je dat meteen.

Fysieke winkel

Er zijn op het web talloze webshops zonder fysieke winkel. Toch zouden wij altijd adviseren om hier naar te kijken. Hebben ze een winkel? Zijn er foto’s van? Kan ik de winkel komen bezoeken? Tijdens een bezoek aan de winkel kunnen al je twijfels weggenomen worden. Twijfel je bijvoorbeeld bij een webshop met gouden sieraden over de echtheid van de sieraden, loop dan eens langs de winkel. Als de medewerkers jouw twijfel weg kunnen nemen kun je thuis rustig in de webshop een keuze maken. Of je neemt de spullen meteen mee natuurlijk ☺. Wil jij zien hoe onze fysieke winkel er uit ziet? Klik dan HIER. Onderaan zie je foto's van voor en na onze grote verbouwing.

Klantenservice

Het is erg belangrijk dat een bedrijf klaar staat voor zijn klanten. Het bedrijf moet er voor de klant zijn tijdens een aankoop, maar óók nadat er iets gekocht is. Kijk daarom altijd naar de klantenservice. Kan je ze bijvoorbeeld bellen bij een vraag. Of reageren ze op vragen via Social Media zoals Facebook of Instagram. Wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet is klantenservice via WhatsApp. Test het eens uit! Stel een simpele vraag en ervaar hoe en hoe snel hier op gereageerd wordt. Wil jij ons een keer uittesten ;)? Klik dan HIER en stel je vraag via 1 van de verschillende kanalen.

Vergelijk met andere bedrijven

Vergelijken kan nooit kwaad. Neem daarom ook eens een kijkje op een andere website die dezelfde producten verkoop. Dit is altijd handig, want wie weet vind je op de andere website wel een veel mooier product! Als je dit doet, zul je er achter komen dat er niet heel veel bedrijven zijn die online gouden sieraden verkopen. Het online verkopen van sieraden is sterk in ontwikkeling en enkele juweliers zijn in gaan zien dat dit voor hen een kans is. Benieuwd naar ons actuele assortiment? Klik dan HIER om een kijkje te nemen. 

Restauratieproces

Als sieraden bij ons komen dan worden ze eerst grondig nagekeken. Sieraden die niet geschikt zijn voor de verkoop worden er eigenlijk gelijk uitgevist. De sieraden die wel de moeite waard zijn, worden opgeknapt en dat is een behoorlijk intensief proces. De sieraden worden schoongemaakt, gerepareerd en gepolijst wat er voor zorgt dat de sieraden er als nieuw uit zien. De prijs is bij ons stukken lager dan andere juweliers. Eén van de redenen is uiteraard omdat wij ook occasion sieraden verkopen (dat is gewoon een net woord voor tweedehands;)). Goud kan je hele leven lang meegaan, zeker als je er goed voor zorgt. Wat wij doen met de occasion sieraden is ze in feite een tweede leven geven. Bij andere juweliers zijn alle sieraden nieuw en daarom betaal je daar dan ook stukken meer voor. Het is uiteraard voordeliger om je goud tweedehands te kopen. Net als met een auto. Als je een auto koopt voor 20.000 euro en je rijdt er mee weg dan is hij ineens tweedehands en gelijk een stukje minder waard. Benieuwd hoe het restauratieproces er uit ziet? Klik dan HIER voor een kort filmpje over dit proces. 

De Gouden TIP

Vertrouw altijd op je gevoel. Heb je een slecht gevoel bij een bedrijf of enige twijfel, doe het dan niet. Helaas is het in deze tijd erg belangrijk om voorzichtig te zijn. Het is goed om wantrouwig te zijn in het begin. Gebruik deze tips als je online een bedrijf tegen komt die voor jou nieuw is. Hopelijk heb je er wat aan!

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

Maak kennis met de schrijver van dit blog!

Bas Tuinenburg

Meer dan 5 jaar werkzaam bij

Pandhuis Hooidrift & De Goud Winkel

Afgestudeerd E-Commerce aan Hogeschool Rotterdam

 Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »