0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
Verschil 14 en 18 kt

Bas Tuinenburg - 07 / Jun / 2023

Verschil 14 en 18 kt

In dit blog lees je alles over het verschil tussen 14 en 18 karaats goud. Wat zijn de voordelen van 14 ten opzichte van 18 karaat? En waar blinkt 18 karaat juist in uit? Lees en leer hier alles over.

Wat is het verschil tussen 14 en 18 karaats goud?

Goud is al eeuwenlang een waardevol en geliefd materiaal voor sieraden. Het wordt vaak gebruikt in verschillende karaten, waarbij 14 en 18 karaats goud de meest voorkomende opties zijn. Hoewel beide varianten prachtig zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen waar sieradenliefhebbers rekening mee moeten houden bij het maken van hun keuze. In dit blog duiken we in het verschil tussen 14 en 18 karaats goud en laten we je kennismaken met hun eigenschappen en voordelen.

14 karaats goud

14 karaats goud bestaat uit 58,5% puur goud, gemengd met andere metalen zoals koper, zilver en zink. Het hogere percentage aan andere metalen maakt 14 karaats goud harder en duurzamer dan zijn 18 karaats neefje. Sieraden gemaakt van 14 karaats goud hebben minder kans op krassen of deuken, waardoor ze geschikter zijn voor dagelijks gebruik. Bovendien heeft 14 karaats goud vaak een iets warmere kleur dan 18 karaats goud, wat sommige mensen aantrekkelijk vinden. De enige kanttekening is dat de waarde van 14 karaats goud lager kan zijn.

18 karaats goud

18 karaats goud bestaat uit 75% puur goud en 25% andere metalen. Vanwege het hogere percentage puur goud heeft 18 karaats goud een rijkere, diepere kleur en een luxueuze uitstraling. Deze hogere goudwaarde maakt 18 karaats gouden sieraden over het algemeen waardevoller dan 14 karaats sieraden. Hoewel het zachter is dan 14 karaats goud, zijn 18 karaats sieraden nog steeds duurzaam genoeg voor regelmatig dragen. Het hogere goudgehalte maakt het ook minder waarschijnlijk dat mensen met allergieën of een gevoelige huid negatieve reacties zullen ervaren.

Welke moet ik kiezen?

Dat is persoonlijk ;)! De keuze tussen 14 en 18 karaats goud hangt af van verschillende factoren. Als duurzaamheid en weerstand tegen slijtage belangrijk zijn, is 14 karaats goud wellicht de betere optie. Bovendien kan de iets warmere kleur van 14 karaats goud aantrekkelijk zijn voor sommige mensen. Ook het type sieraad is belangrijk in je keuze. Kies je bijvoorbeeld voor een hol of een massief sieraad? Bij een hol sieraad is het wellicht verstandiger om te kiezen voor 14 karaats sieraden aangezien deze iets ‘sterker’ zijn. Wil je alles lezen over het verschil tussen hol & massief? Klik dan HIER.

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een luxueuzer ogend sieraad met een hogere waarde, dan is 18 karaats goud de beste keuze. Er zit meer puur goud in, en dus is het onder aan de streep meer waard. Daartegenover staat natuurlijk dat de aanschafwaarde ook hoger is. Het is belangrijk om ook je persoonlijke smaak en voorkeuren in overweging te nemen bij het maken van je beslissing.

Conclusie; it's up to you!

In de wereld van goud zijn 14 en 18 karaats goud de sterren van de show. Elk heeft zijn eigen charme en voordelen, dus kies degene die het beste bij jou past. Dus, bling-bling liefhebbers, ga je gang en omarm het goud dat jouw hart doet zingen en je look laat stralen!

Collectie DGW

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »