0636013680 klantenservice
Betaalbare gouden sieraden
Betaal in delen
Showroom in Rotterdam
I Love Gold, maar weet er zo weinig van af.... Laat dan maar!

Bas Tuinenburg - 03 / Jun / 2019

I Love Gold, maar weet er zo weinig van af.... Laat dan maar!

Helaas horen wij van De Goud Winkel dit wel vaker. Mensen willen graag goud kopen, maar zijn bang om opgelicht te worden. Niet zo gek ook; in de huidige tijd moet je altijd op je hoede zijn. Wij hebben een aantal tips & tricks opgesteld waar je op moet letten als je van plan bent om goud te kopen. Scroll naar beneden om het gehele blog te lezen!

I LOVE GOLD! maar ik weet er zo weinig van af....Laat dan maar!

Wij gaan het in ons blog over de volgende onderwerpen hebben:

  • Goudprijs
  • Gold plated
  • Echtheid
  • Betrouwbaarheid webshops
  • De Gouden Tip

Waarom is goud eigenlijk zo duur?

Goud is een zeldzaam edelmetaal en wordt ook wel de “koning der metalen” genoemd.

In vergelijking met zilver, brons of koper is er maar erg weinig goud op onze aardbol.
De economie leert ons dat als een product schaars is, het extra gewild is en de prijs dus automatisch stijgt. Overweeg je een goede investering? Kies dan voor goud. 2 maanden geleden was deze ketting nog 100 euro, nu is hij 130. Oplichters!? Goud is koersafhankelijk en de waarde kan dus erg ''schommelen''. De koers wordt iedere dag opnieuw bepaald. Een ingrijpende gebeurtenis in de wereld kan er zomaar toe leiden dat de goudkoers daalt en jouw gouden sieraden dus minder waard worden. Dit betekent voor jou als koper dus ook dat de prijzen van goud bij juweliers kunnen verschillen. Het kan dus zomaar zijn dat je goud de ene dag meer waard is dan de andere dag. Kies daarom zorgvuldig een moment uit voor het kopen en verkopen van goud. 

Hoe zie ik of de sieraden wel echt van goud zijn?

In Nederland zijn alle juweliers verplicht om het goud dat ze verkopen te laten keuren. Het waarborginstituut keurt de sieraden en geeft ze een keurmerk mee. Alle karaatgehaltes hebben een eigen keurmerk. Heb je twijfels bij een juwelier? Is het goud toch wel erg goedkoop vergeleken met andere juweliers? Luister altijd naar je eigen gevoel. Koop er dan niet! Als je wilt checken of een juwelier wel ‘echte’ sieraden verkoopt, vraag dan naar de keurmerken. Kan hij deze aantonen, dan is het goud getest en dus (in de meeste gevallen) echt.

Ik heb een zware ketting “gold plated” gekocht voor maar €99,- euro. Koopje!

Gold plated staat voor verguld. Dit betekent dat de binnenkant van de ketting niet van goud gemaakt is maar van een ander metaal (vaak koper). De buitenkant van het sieraad heeft een goudbad gekregen, waarbij er een heel dun laagje goud aangebracht wordt. De werkelijke hoeveelheid goud van het sieraad is dus heel gering. Gold plated is dus niet te vergelijken met goud, zowel de kwaliteit als de levensduur is beduidend minder. Wij verkopen geen gold plated sieraden. Al onze sieraden zijn gemaakt van 14, 18 of 21 karaats goud. Klik HIER om een kijkje te nemen in ons assortiment.

Goud testen

Al het goud dat bij ons binnenkomt en dat verkocht wordt, wordt door ons eerst getest om te kijken hoeveel karaat het is. Goud wordt getest door middel van een toetsstreek te zetten op een toetssteen. Daar ga je dan met toetszuur overheen en aan de inwerking van het zuur kun je zien of het inderdaad goud is en zo ja, hoeveel karaat goud het is. Wij garanderen je dus als je een 14 karaat sieraad bij ons koopt dat het ook echt 14 karaat is! Kom een keer kijken als je in de buurt bent en laat je verrassen. In het filmpje hieronder zie je precies hoe goud getest kan worden.

Ik zie een mooie gouden ketting op een webshop, bestaat het bedrijf wel?

Als je iets ziet wat te mooi is om waar te zijn, is dat ook vaak zo. Goud heeft een bepaalde waarde per gram. Als je op een website goud ziet wat verkocht wordt voor bv minder dan 25 euro per gram, moet je er rekening mee houden dat het of gaat om nepgoud of om een fictief bedrijf. Heeft de website een fysieke winkel? Zijn ze te vinden op social media? Hebben ze recensies en ervaringen? Staan ze je te woord per telefoon, mail, Facebook of WhatsApp?

Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen als je twijfelt over een bedrijf op het wereldwijde web.

Twijfel je nog steeds? Typ dan eens de naam van het bedrijf met erachter “OPLICHTERS” in op Google. Als het bedrijf nep is, zijn er vast mensen geweest die hier ooit iets gekocht hebben en zal de zoekmachine hier waarschijnlijk reacties over vinden. Ook reviews geven een goed beeld van een bedrijf. Enkel negatieve ervaringen? Dan weet je genoeg ;)! Benieuwd wat andere over ons zeggen? Lees dan HIER enkele ervaringen van onze klanten. 

De Gouden TIP

Een aankoop van goud is niet iets wat je dagelijks doet. Denk er goed over na, luister naar je gevoel, vergelijk producten en bedrijven en neem een weloverwogen besluit. Goud is het waard om de tijd voor te nemen! 

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

Weet jij alles van de Rope Chain? Lees hier het blog over dé nummer 1 ketting van dit moment!

Maak kennis met de schrijver van dit blog!

Bas Tuinenburg

Meer dan 5 jaar werkzaam bij

Pandhuis Hooidrift & De Goud Winkel

Afgestudeerd E-Commerce aan Hogeschool Rotterdam

Geïnspireerd geraakt door het lezen van dit blog? Laat hieronder een like achter om Bas te laten weten dat hij goed bezig is!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »