Voor 14:00 uur besteld = volgende dag in huis
Steengarantie + gratis onderhoudsbeurt
Whatsapp: 0636013680
Afterpay & Klarna mogelijk
Wat te doen zonder poen?

Bas Tuinenburg - 02 / Jul / 2019

Wat te doen zonder poen?

We hebben er allemaal wel eens last van. Het einde van de maand komt maar niet in zicht maar het einde van je budget wel! Wat nu? Wij hebben een oplossing voor je: beleen je gouden sieraden!

INHOUD BLOG:

  • Pandhuis?! Whaaatt?!

  • Voordelen

  • Nadelen

  • Taxatie

  • Tip

Pandhuis?! Whaaatt?!

Een pandhuis is een bedrijf dat kortlopende geldleningen verstrekt met sieraden (of andere goederen) als onderpand. Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat betekent dit nou echt? Het werkt als volgt; je brengt je gouden sieraden naar het pandhuis waar de medewerkers de sieraden taxeren. Na de taxatie krijg je te horen wat je maximaal kunt lenen. Na een paar korte formaliteiten kun je na 5 minuten al weer buiten staan met een contract en cash geld! Hierna heb je 4 maanden de tijd om jouw sieraden weer ‘terug te kopen’. Er zitten uiteraard wel kosten aan verbonden. Je betaalt 4.5% per maand rente.

Pandhuis Hooidrift heeft ook een eigen website. Klik hier om deze te bekijken. 

Voordelen?

Het grote voordeel van pandhuizen is dat je binnen 5 minuten kan beschikken over geld. Dit hoef je bij de bank in deze tijd niet meer te proberen. Ook anonimiteit is een groot voordeel van belenen. Pandhuizen hebben een privacyverplichting en dus zal niemand ooit weten dat jij langs geweest ben. Ook instanties zoals schuldsanering kunnen hoog of laag springen; van het pandhuis krijgen ze niks te horen.

Taxatie

Om het karaatgehalte van het goud te bepalen wordt over het algemeen gebruik gemaakt van de Goudtoets. Klik HIER om te lezen over hoe je kan zien of goud echt is.

Daarvoor strijk je met het sieraad over een toetssteen (lydiet) zodat er een goudafdruk (toetsstreep) op de steen achterblijft. Vervolgens worden er een paar druppels toetswater aangebracht op de toetsstreek. Aan de hand van de inwerking van het toetswater kan je het gehalte bepalen. 

Het karaatgehalte kan bij deze methode alleen bij benadering bepaald worden (14, 18 of 21,6k). Wil je het exacte karaatgehalte weten van een sieraad kun je gebruik maken van toetsnaalden. Dit zijn staafjes met een van te voren nauwkeurig vastgesteld goudgehalte. Door naast de toetsstreek ook een toetsstreek te zetten met een toetsnaald kun je de inwerking van het toetswater vergelijken en zo het gehalte nauwkeurig(er) vaststellen. 

In de video hiernaast kan je zien hoe goud testen in zijn werk gaat. Met een setje en een beetje ervaring kan iedereen thuis zijn goud checken!

Nadelen?

Je kent de bekende slogan vast wel; “Geld lenen kost geld”. Dat is bij pandhuizen helaas ook het geval. Hoeveel geld is afhankelijk van jezelf. Des te eerder jij jouw spullen weer ophaalt, des te goedkoper. Het kan voorkomen dat je salaris over 10 dagen komt maar dat je thuis komt van werk en je wasmachine er mee stopt. Helaas gebeuren dat soort dingen altijd op momenten dat het niet uitkomt… Een pandhuis is dan een goede, tijdelijke oplossing. Een ander nadeel van belenen is dat er een kans bestaat dat jouw spullen verkocht worden. Wanneer het pandhuis niet binnen 1 maand na het verstrijken van de vervaldatum van je contract iets van jou hoort, mogen zij wettelijk gezien jouw spullen verkopen. Zorg dat dit niet gebeurt! Laat altijd iets van je weten, al is het maar een belletje dat je er mee bezig bent. Ook bieden sommige pandhuizen herinneringsservice diensten aan zoals een appje of een mailtje. Handig en nuttig, want ja; we vergeten allemaal wel eens iets, toch?

Band met DGW

Door onze nauwe samenwerking met Pandhuis Hooidrift komt onze occasion collectie tot stand. Het komt namelijk wel eens voor dat sieraden over blijven. Ze komen dan bij de Goud Winkel waarna het restauratie proces van start gaat. Het grote voordeel van deze sieraden is natuurlijk de prijs. Wij maken de sieraden niet zelf waardoor de gramsprijs lager ligt dan onze nieuwe sieraden. Benieuwd naar onze actuele voorraad occasion sieraden? Klik dan HIER

De Gouden TIP

Haal je spullen zo snel mogelijk weer op. Dit bespaart je niet alleen geld, je hoeft ook je dierbare sieraden niet te lang te missen. Wij bieden je ook de mogelijkheid om in delen te betalen. Neem daarvoor even contact met ons op.

Maak daar gebruik van. 3 keer €50,- betalen is fijner dan 1 keer €150,-!

Ben jij benieuwd naar wat voor blogs wij nog meer hebben geschreven? Klik dan HIER om onze andere blogs te lezen.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

De Goud Winkel 5 / 5 - 40 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »